Ce s-a descoperit în ADÂNCURI, la Roşia Montană. "Ne-au interzis să vorbim despre asta"
În cartea sa, Pergamentul secret, Radu Cinamar, vorbește despre un tunel, la capătul căruia se află o cameră din aur și în care există o lumină albastră, stranie și șapte scaune pe care se pot așeza umanoizi de trei metri înălțime.
Chiar și legendele grecești vorbesc despre acest oraș subteran în care se ascundeau titanii de furia lui Zeus. De altfel, grecii antici considerau că în subsolul Carpaților Occidentali se află Tartarul, lumea unde au fost închiși titanii. Se spune că Roșia Montană este intrarea în acest oraș subteran.
În 2012 ,o echipă de cercetători, româno-canadiană a descoperit în acest labirint subteran, o lespede, care supusă analizei s-a demonstrat că are în compoziție granit, wolfram și pulbere de aur de 55 de karate. Acest aliaj este imposibil de realizat, în condițiile actuale ale tehnologiei. În urma discuțiilor cu autoritățile, canadienii au hotărât să nu fie dată publicității această știre.
În prezent acest oraș subteran este închis publicului. O altă echipă de cercetători a continuat cercetările și au descoperit că lespedea avea 1700 tone, 12 metri lungime și 3 metri înălțime. Aurul din compoziția sa este de 150 de ori mai mare decât tot aurul extras până atunci la Roșia Montană, scrie efemeride.ro.
Lespedea a fost tăiată în 80 de calupuri și transportată sub escortă militară la Combinatul Siderurgic Galați. Nu se știe unde au fost depozitate lingourile de aur și wolfram obținute și nici destinația lor.
Ciudat este faptul că sub această lespede a fost descoperit un puț cu diametrul de 4 metri, în interiorul căruia cobora o scară elicoidală, ale cărei trepte parcă erau tăiate cu laserul. Din interiorul puțului emana o lumină violacee.
Deocamdată nu se ştie cât dintre aceste informaţie este real, şi cât ficţiune, însă localnicii bătrâni spun că părinţii şi bunicii lor le-au povestit istorisiri asemănătoare despre adâncurile fermecate din Roşia Montană.